Köpinformation

FINANSIERING
PlatinumCars samarbetar med Santander Consumer Bank samt Danske Bank och MyMoney för att ge dig bästa möjliga finansiering. Vi skräddarsyr din avbetalning och har du inga anmärkningar så räcker bilen som säkerhet. Du behöver inga borgensmän och lånet löser vi på plats när vi gör upp affären. Amorteringstiden väljer du själv, 12-84 månader och självklart kan du lösa lånet när du vill utan extra kostnad.

Aktuell ränta är för närvarande 6,99%.

Kontakta oss redan idag så räknar vi ut din månadskostnad på den bil du är intresserad av.
För ytterligare information : info@platinumcars.se

GARANTI
PlatinumCars kan erbjuda 12-24 månaders garanti. Garantin omfattar skador på följande komponenter:

1. Elektronik
Databoxar för insprutning och tändsystem (ej övrig motorelektronik).

2. Motor
Motorns alla inre rörliga delar, undantag kylsystem.

3. Växellåda
Växellådans alla inre rörliga delar, dock ej koppling eller komponenter som är specifika för fyrhjulsdrift.

4. Bakaxel
Bakaxelväxel, dock ej drivlinans fortsättning.

5. Bromsystem
Bromscylinder, bromsservo, bromskraftförstärkare och bromsvätskebehållare.

6. ABS-system
ABS hydraulaggregat och databoxen för ABS-systemet.

7. Elsystem
Startmotor och generator.

Garantin upphör att gälla om
Motor eller elektronik har ändrats eller modifierats så att motorns effekt ökats (t.ex. ”chiptrimning”). Dock kan sådan ”chiptrimning” av dieselmotorer i vissa fall godtas, men skall då godkännas skriftligen av vår tekniska avdelning innan garanti börjar gälla. Garantin omfattar ej skador uppkomna genom användning av komponenter som avviker från bilens seriemässiga utförande.

Undantag
Garantin omfattar ej skador som uppkommit vid tävlingskörning, sabotage, oaktsamhet, brand, stöld, kollision eller normalt slitage, ej heller skador som täcks av annan garanti eller försäkring.

Reparation
Vid garantireparation åtgärdas skadan till att motsvara ursprungligt skick, alldeles innan skadetillfället. Varje skada skall skriftligen anmälas till oss på vår blankett för skadeanmälan. Därefter anvisar vi den verkstad som skall utföra garantireparationen.

Självrisk
Ingen självrisk uttages vid skada.

Löptid
Garantins giltighetstid står skriven på respektive garantibevis.

Skötsel
För att garantin skall vara giltig måste fordonet vara skött och skötas enligt tillverkarens föreskrifter under hela garantitiden. Sådant underhåll skall vara fackmannamässigt utfört och skall ovillkorligen dokumenteras i fordonets original servicebok, som på anmodan av oss skall kunna uppvisas vid skadetillfälle.

Aktsamhetskrav
Fordonsägaren måste ovillkorligen kontakta AB Svensk Bilgaranti omgående när det uppstår fel eller skada som kan komma att täckas av maskinskadegarantin.

Övriga villkor
Garantiavtal kan erhållas för bilar yngre än 10 år med en körsträcka upp till 17.000 mil. När något av dessa kriterier uppnås upphör garantins giltighet automatiskt. Om fordonets ägare ej kan påvisa att en uppkommen skada har uppstått innan nämnda kriterier uppnåtts, anses skadan ha inträffat den dag AB Svensk Bilgaranti mottog skadeanmälan.

AB Svensk Bilgaranti förbehåller sig rätten att genomföra villkorsändringar under innevarande garantiperiod samt att neka till garantiåtaganden i enskilda fall.

Samtliga tecknade garantiavtal är knutna till respektive fordon och följer fordonet.

Ingen garanti är gällande utan giltigt garantibevis från AB Svensk Bilgaranti.

 

Frågor & Svar

Lönar det sig att importera sin bil genom PlatinumCars?
Svenska bilmarknaden är väldigt begränsad men med vårt stora kontaktnät i Europa och USA så hittar vi garanterat den bil du söker med just den utrustning och färg du vill ha. När det gäller priset så kommer du inte bli besviken, det lovar vi…

Vilka typer av bilar säljer PlatinumCars och tar hem på beställning?
Vi fokuserar på Premiumbilar och sportbilar, men självklart så hjälper vi er med det ni är ute efter. Det kan vara såväl en billigare bil som dyrare, i regel jobbar vi med bilar som är från år 2000 och nyare. Men ring eller maila oss förutsättningslöst så får vi se om vi kan komma överens.

Hur lång tid tar det innan man får sin bil?
Inom EU tar det ca 1 till 2 veckor för leverans och från USA ca tre till fyra veckor.

Vad gör jag med min gamla bil?
Vi värderar din bil och ger dig ett bra inbytespris. Passar inte inbytesbilen oss så hjälper vi dig att sälja bilen till högsta marknadspris. Men tänk på att du alltid handlar till bästa pris utan byte.

Lämnar ni några garantier?
Vi lämnar garanti på alla bilar vi säljer. På vissa bilar upp till 3 år.

Har ni finansiering?
Vi erbjuder leasing och avbetalning till konkurrens kraftig ränta i samarbete med ledande finansbolag.

Har ni service?
Ja vi har en toppmodern verkstad som tar emot din fina bil, vare sig det är enklare service eller mer avancerade motorbyten etc.

Kan man lita på mätarställning i bilen och att den inte varit utsatt för krockskada?
Det finns alltid oseriösa personer som sysslar med denna typ av verksamhet inklusive här hemma i Sverige. Personalen hos PlatinumCars har genom åren lärt sig att genomskåda denna typ av bilar och vi gör allt vi kan för att säkerställa milen samt historiken på bilen innan vi köper den, vare sig det är till vårt egna billager eller på beställningsuppdrag.

Försäljningsuppdrag

Vår sportbilsanläggning med 11000m2 med det bästa läget i Norrköping direkt längs med E4:an i Norrköpings norra infart har numera resurser att även ta in objekt som försäljningsuppdrag. Har du en bil du vill säljs så erbjuder vi dig denna möjlighet i vår sportbilcenter där alla bilar står under tak. Välkomna.

För oss är det självklart att våra försäljningsuppdrag håller samma höga kvalitet som vårt övriga sortiment. Efter en korrekt genomgången analys av bilens handlingar, maskinella standard, utrustning samt kosmetiska skick kan vi tillhandahålla uppställningsplats i vår sportbilsanläggning. Objektet kommer att exponeras i PlatinumCars annonser och visas upp för alla intressenter.

Pris enligt överenskommelse.

Hör av er på info@platinumcars.se eller 011 – 160 100 för prisförslag samt mer information.